top of page
Post: Blog2 Post

Saar Koningsberger, actrice/presentatrice

"Reizen biedt je een groter beeld van de wereld"


Saar Koningsberger is actrice, presentatrice, online creator en richtte als ondernemer twee Lakwerk nagelsalons op. Als kind kreeg Saar al het reizen met de paplepel ingegoten. Nu ze zelf een dochtertje heeft blijft ze de mooiste plekjes van de wereld opzoeken.


Wanneer was je voor het laatst op reis? “De laatste reis die ik maakte was vlak voor corona losbarstte. In maart zijn we nog met het gezin op vakantie naar Thailand geweest. Dus het was wel fijn dat we die nog net konden meepakken. We zijn onze reis begonnen in Bangkok, vervolgens zijn we naar Ko Samui gegaan en uiteindelijk zijn we weer in Bangkok geëindigd. Wij gaan met het gezin ieder jaar in de winter naar een warme bestemming. In de zomer gaan we vaak op vakantie in Europa met vrienden en dan aan het einde van het jaar gaan we of op wintersport of we zoeken nog een keer de warmte op. Daarbij ga ik natuurlijk wel eens een weekendje weg met vriendinnen.”

“Vlak voor de reis naar Thailand was ik in februari ook nog in Pipa, Brazilië met een persreis. Ik was daar samen met een aantal anderen op uitnodiging van een touroperator die Pipa als nieuwe bestemming aanbood. Wij mochten er gaan ontdekken wat er allemaal te beleven is. Het was echt te gek! Het leukste aan deze bestemming vond ik de vibe. Het was er overal zo alive. Het is niet zo’n bestemming waar je alleen toeristen ziet relaxen. Ook de locals zijn overal aan het chillen, van rotsen in de zee aan het duiken en caipirinha’s aan het drinken. Ik voelde me er echt onderdeel van Pipa, geen toerist die even op bezoek was.”

Wat betekent reizen voor jou? “Reizen is voor mij echt iets magisch en ik vind het een voorrecht dat ik zoveel van de wereld kan en mag zien. Daar ben ik me heel bewust van. Ik heb mijn hele leven al veel gereisd, net als Martijn, mijn partner. Dat deden we al voordat we elkaar ontmoetten, in de periode dat we met zijn tweeën waren, en nu we onze dochter Scottie hebben zijn we dat blijven doen. We houden natuurlijk wel rekening met andere dingen sinds we met haar op reis gaan. Zo zouden we nu niet meer zo snel naar een land gaan waar er geen goede medische zorg is. Dat soort bestemmingen stellen we nog een paar jaar uit. Zo wil ik bijvoorbeeld heel graag nog een keer naar India. Scottie is nu 2 jaar, dus dat is nog wat vroeg. Maar het staat zeker op de planning voor als ze wat groter is.”

“Scottie vindt op vakantie gaan ook heerlijk. Ten eerste is vakantie natuurlijk de ultieme quality time met het gezin. Je bent continu met het gezin samen dus ze krijgt continu aandacht. Maar ik merk ook dat ze echt geniet van de bestemming. Of we nu in de sneeuw of op het strand in Thailand zijn, ze is echt superhappy op reis. Ze heeft het bijvoorbeeld nu nog steeds over de vakantie in Thailand. Over dat we op een boot gingen en uit een kokosnoot dronken. Dus het maakt zeker indruk. Ik wil graag aan Scottie meegeven wat reizen met je doet. Ik ben ervan overtuigd dat het je op zoveel punten verrijkt. Je krijgt letterlijk een groter en ander beeld van de wereld. Dat is een luxe.”

Heb je een favoriete bestemming? “Na zoveel van de wereld te hebben gezien kan ik echt onmogelijk een favoriete bestemming kiezen. Maar ik moet zeggen dat ik me in Azië wel altijd heel lekker voel. Maar ook Australië is geweldig en heeft zoveel te bieden. Daar ben ik drie keer geweest en alle drie de keren waren totaal verschillend en helemaal fantastisch. Daarbij ligt het er natuurlijk ook aan in welke levensfase je een plek bezoekt. Toen ik alleen reisde beleefde ik compleet andere dingen dan als ik nu met mijn gezin op vakantie ga. Mijn herinneringen van Australië zijn vooral die van ultieme vrijheid. Nu maak ik hele andere herinneringen, die zeker niet minder mooi zijn, maar wel anders.”

“Er zijn ontzettend veel plekken op de wereld die ik nog wil zien. India is er dus eentje. Als ik daar naartoe ga wil ik wel genoeg de tijd nemen om alles uit de reis te halen wat erin zit. Ook wil ik graag nog eens naar Frans-Polynesië en Nieuw-Zeeland. Maar er zijn ook zeker plekken waar ik al eens geweest ben, die ik nog eens wil bezoeken. Zo heb ik voor een tv-programma weleens met een oldtimer een rally door Zuid-Amerika gedaan. Toen reden we in 6 weken tijd door 6 Zuid-Amerikaanse landen. Dat is natuurlijk heel kort voor zo’n grote afstand. Ik heb het gevoel dat ik van die landen lang nog niet alles heb gezien, dus ik zou dolgraag nog eens teruggaan naar Zuid-Amerika om die landen beter te ontdekken.”

Wat is je mooiste reisherinnering? “Eén van mijn mooiste reisherinneringen was een avond in Perth, aan de westkust van Australië. Martijn en ik waren daar met zijn tweeën aan het rondreizen en hoorden dat in die periode kleine schildpadjes op het strand uit het ei kwamen. Toen hebben we een fles wijn gekocht en zijn we op goed geluk op het strand gaan zitten, onder de meest fantastische sterrenhemel ooit. Vervolgens kwamen er voor onze neus drie schildpadnesten uit en konden we die kleine schildpadjes uit het ei zien kruipen. Het was vooral zo mooi omdat het ongepland en spontaan was. We hadden helemaal geen verwachtingen en toen gebeurde er zoiets prachtigs. Dat maak je maak één keer in je leven mee.”

“Ik vind het op reis altijd leuk om niet alleen de standaard dingen te doen. Zo zijn we in Vietnam juist op zoek gegaan naar het echte local streetfood, dat je een beetje achteraf vindt. Bij zo’n vervallen kraampje met plastic stoeltjes waar geen toeristen komen, maar wel alle locals eten. Dan ervaar je pas echt wat een bestemming te bieden heeft. Natuurlijk gaat dat iets anders nu we een kindje bij ons hebben. Dan zoek je toch net iets meer comfort. Maar alsnog maken we tijd vrij om eropuit te gaan en blijven we niet de hele vakantie in ons resort. Sowieso zou ik iedereen met kleine kinderen aanraden om gewoon te blijven reizen. Veel mensen twijfelen of ze wel ver willen vliegen met een kindje. Maar mijn ervaring is dat de crew aan boord altijd enorm behulpzaam is. Natuurlijk moet je je goed voorbereiden, maar uiteindelijk komt het echt wel goed.”

Keys banner.jpg
Melia.jpg
bottom of page