top of page
Post: Blog2 Post

Charlotte Tol-Weber, Coordinator B2B Communications Duits verkeersbureau

Charlotte Tol-Weber is nieuw bij het Duits Verkeersbureau in Amsterdam. Travelution maakte kennis met haar.


Nieuw bij het duits verkeersbureau. Kun je wat meer over jezelf vertellen?

“Ik ben geboren en getogen in de grootstedelijke regio van Hamburg, in het mooie noorden van Duitsland. Het was op mijn 14e, toen ik samen met mijn ouders in India op vakantie was, dat de vonk voor reizen oversprong. Ik was er enorm onder de indruk van de gastvrijheid, de bezienswaardigheden en de mensen. In de jaren erna is mijn passie voor het reizen en toerisme verder gegroeid dus besloot ik een opleiding te volgen in hotelmanagement. Tijdens mijn eerste job werkte ik als frontoffice agent bij het 5-sterren Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten in Hamburg. Voor de liefde verhuisde ik naar Amsterdam en inmiddels woon ik met mijn Nederlandse man en dochtertje in de omgeving van Hoorn. De afgelopen jaren werkte ik bij Sircle Collection met hotels in Amsterdam maar ook in diverse Duitse steden waar ik o.a. verantwoordelijk was voor het reserveringsproces. Ondertussen rondde ik in de avonduren een studie Tourism Management af en toen begin dit jaar de functie bij het Duits verkeersbureau voorbij kwam, was dat voor mij een fantastische kans.”


Als geboren Hamburgse heb je vast tips voor onze lezers?

“Hamburg is echt een geweldige stad. Mijn top 3 voor een weekendje in Hamburg:

  • Bezoek de Speicherstadt, 1 van 2 UNESCO Werelderfgoedlocaties in Hamburg, en wandel door het historische deel van de haven.

  • Verken tijdens een boottocht op de Alster Hamburg vanaf het water.

  • Breng een bezoek aan het wapen van Hamburg, de Sint-Michielskerk of ‘Michel’, zoals wij Hamburgers hem liefkozend noemen. Het is misschien wel de mooist gelegen kerk van Hamburg, met uitzicht op de haven, de Elbe en de binnenstad.”


Wat houdt jouw functie bij het Duits verkeersbureau in?

“Nederland is voor Duitsland de belangrijkste herkomstmarkt. Tijdens de 8 jaar dat ik nu in Nederland woon ben ik mijn thuisland enorm gaan waarderen. Het toeristisch aanbod is zo uitgebreid en divers, dus nu ik dat in mijn werk kan combineren met mijn leven hier, is dat voor mij de perfecte job. Als Coordinator B2B Communications ben ik binnen het Duits verkeersbureau verantwoordelijk voor het contact met de Nederlandse reisbranche. Denk hierbij aan de productontwikkeling rondom de globale en marktspecifieke onderwerpen zoals Embrace German Nature met actieve vakanties, kunst- en cultuurreizen rondom het thema UNESCO en korte vakanties in #DuitslandDichtbij met een bezoek onder andere aan de kerstmarkten. Met behulp van onze trade nieuwsletter en events wil ik trachten de reisbranche van zoveel mogelijk bruikbare en leuke informatie te voorzien. Waarbij ik persoonlijk juist de hippe en moderne kant van Duitsland wil onderstrepen.”


Welke trade evenementen staan er nog gepland?

“Het UNESCO werelderfgoed in Duitsland is dit jaar een belangrijk en centraal thema. Duitsland telt maar liefst 51 UNESCO werelderfgoedlocaties en staat daarmee wereldwijd op de 3e plaats. We lanceerden onlangs voor de branche al een informatieve e-learning over dit onderwerp en organiseren deze week in het Goethe-Instituut in Amsterdam een culturele lunch rondom het thema UNESCO en Caspar David Friedrich. En op 21 november organiseren we weer onze ‘ReisMarkt’ in Amsterdam. Tijdens ons grootste jaarlijkse netwerkevenement zullen ongeveer 50 Duitse partners hun aanbod presenteren. We verwachten er weer ruim honderd Nederlandse reisprofessionals. Wie interesse heeft kan zich trouwens bij mij aanmelden.”

Comments


bottom of page