top of page
Post: Blog2 Post

Maurice Wijnen, theater- en televisiemaker


Theater- en televisiemaker Maurice Wijnen is een echte duizend-poot. Het grote publiek kent hem als jurylid van tv-programma’s als Popstars, Sterren Dansen op het IJs en So You Wanna Be a Popstar. Toch ligt zijn passie achter de schermen in het theater en bij shows. Hij is het brein achter ontelbare shows, musicals en concerten. We ontmoeten hem in Amsterdam bij Medialane, waar hij Creative Director is en aan een nieuw groots tv-programma werkt, maar ook al weer in de voorbereiding zit van de Holland Zingt Hazes-concerten en een nieuwe versie van de Sweeney Todd-musical met Simone Kleinsma. Zijn Londen en New York, gezien zijn theaterpassie, dan ook zijn favoriete bestemmingen?


Londen en New York favoriet

“Inderdaad, in Londen en New York gebeurt het op het gebied van theatershows en musicals. Ik vind New York geweldig, maar ook hectisch en druk. Je hebt er nooit rust en als je even op je hotelkamer zit denk je: ik moet naar buiten want ik mis iets. Londen is ook top. Grote shows als Les Misérables zijn daar van ongekend hoog niveau, terwijl in New York je bijvoorbeeld op het gebied van tapdance de absolute top vindt. In Londen zou ik wel kunnen wonen, in New York denk ik niet.”


Sevilla ontdekt

“Sevilla heeft ons hart gestolen. We houden ervan veel te reizen en veel te zien en te doen, dus bezochten we onlangs Málaga, Córdoba en Sevilla. De sfeer in de stad, de Flamenco-restaurants, het klimaat; alles is er aantrekkelijk. We willen in het voorjaar terug en dan het liefst tijdens de Semana Santa net voor Pasen. De processies met de prachtige beelden die door de straten worden gedragen schijnen indrukwekkend te zijn!”


Twijfels over Dubai

“Ik wil geen bestemmingen tekort doen, maar waar wij niet voor kiezen zijn badplaatsen, die in de tachtiger jaren echt gecreëerd zijn voor het toerisme. Daarin hebben we geen interesse. We willen graag dingen zien en ondernemen. Door de ellende op Schiphol kiezen we vaker voor een autovakantie. Wenen en Salzburg hebben we na corona bezocht. Echt

prachtig, vooral Salzburg is net een sprookje. Dubai? Ik twijfel daar een beetje over. Ik hoor er veel over en het zal ongetwijfeld een mooie bestemming zijn, maar landen waar homoseksualiteit in feite niet wordt getolereerd sla ik liever over. Hoewel je het

misschien wel zelf zou moeten ervaren ter plaatse denk ik. Dat is de twijfel. Zo’n WK in Qatar is ook zo iets. Ik vind dat we moeten spelen, dat de regering er heen moet gaan om het bespreekbaar te maken, maar dat de koning niet moet gaan. Dat is een verkeerd signaal.”


“Vliegangst ken ik niet. Toen ik jong was ben ik mee geweest in een stuntvliegtuig en maakten we zelfs loopings. Ik ben KLM Platinum member, maar ik vlieg gewoon economyclass. Het prijsverschil is het bij KLM niet echt waard vind ik. Bij Emirates

bijvoorbeeld wel, daar is businessclass echt top. Voordeel van een frequentflyercard is wel dat je op Schiphol (iets) minder lang vast staat.”


Ik regel alles zelf

“Ik regel mijn reizen altijd zelf. Het is makkelijk te doen en ik hou er van flexibel te zijn en zelf te bepalen hoe of wat. Een reisbureau vind ik toch wat ouderwets. Ik boek veel via Booking.com, de optie dat je tot kort voor vertrek gratis kunt annuleren is ideaal vind ik. Dat is volgens mij vooral ontstaan door en na corona.


Mijn volgende reis? Het klinkt afgezaagd, maar dat is New York. Ik ga met twee collega’s shows bekijken. Het is daar het theaterhoogseizoen en we zien dan negen shows in een paar dagen. Je komt op ideeën en bekijkt ook of het mogelijk is om op termijn een show naar Nederland te halen.”


ABBA Arena in Londen

Tussen de mooie boeken in zijn kantoor valt ook het ABBA Voyage-boek op. “Ben je ook geweest? Echt een leuke ervaring. Mensen noemen het avatars maar het is een ultrascherp zwart scherm waar je naar kijkt en toch 3D-diepte ziet. Het is echt vernieuwend en een groot succes. Dat komt mede doordat weinig mensen ABBA ooit live hebben gezien. Ze hebben een keer in de zeventiger jaren een wereldtournee gedaan, dus je kunt het ook niet vergelijken. Het is een topavond uit!”Banner-event-dubai - maak afspraken.png
Keys banner.jpg
Melia.jpg
bottom of page