top of page
Post: Blog2 Post

Kaj van der Voort, zanger/presentator


Zanger en presentator Kaj van der Voort (25) is direct enthousiast als we hem spreken over reizen en culturen. Reizen vindt hij top en belangrijk. “Door de coronatijd zat reizen er echter niet echt in en had ik het een stuk rustiger. Maar daardoor kreeg ik wel weer meer tijd om muziek te maken en liedjes te schrijven”, vertelt hij ons. Van der Voort speelde als tiener in musicals als Ciske de Rat en Mama Mia en brak als lid van de Boyband B-Brave in 2013 door bij X-factor. Later bracht hij solo diverse eigen singles uit.


Reizen doet Van der Voort graag. “Ik ben heel graag op pad en wil dan ook altijd zoveel mogelijk zien en doen. Een citytrip af en toe, maar ik ben een tijdje terug ook gewoon met de daktent op de auto naar de Ardennen gereden. Lekker de natuur in. Klimmen, kajakken, wandelen, heerlijk vind ik dat. Een van onze favoriete steden is Parijs. We zijn er vaak geweest en ik ken de stad nu goed. Ik vind het dan erg leuk om er terug te gaan en telkens weer nieuwe dingen te ontdekken. Je kunt gerust stellen dat ik voor wat Parijs betreft een serieuze repeater ben”, lacht hij. “Maar sowieso, als ik het ergens naar mijn zin heb, dan ga ik graag terug. Net als naar Curaçao! Dat is ook zo'n favoriete bestemming. Ik ben er vaak geweest, echt een topbestemming."


"De laatste keer dat we naar Curaçao gingen, boekten mijn vriendin en ik een enkele reis en alleen het hotel voor de eerste week. We hadden 4 weken in onze agenda's afgeblokt en besloten ter plekke wel te bekijken waar we de rest van de weken zouden verblijven. Meestal huren we wel een auto om naar de prachtige strandjes zoals Cas Abou of Playa Kalki te rijden. En eten doe we zoveel mogelijk lokaal bijvoorbeeld bij Jaanchie's restaurant. Echt een aanrader! Op Mambo beach, hoe gezellig ook met al die strandtenten, zul je me niet snel zien liggen. Dat vinden we toch wat te massaal. We sliepen trouwens de eerste week in Avila Beach Hotel. Super!”


In 2013 was Van der Voort lid van de populaire Boyband B Brave. Een mooie tijd die hem ook in Indonesië bracht. “Klopt. We waren destijds populair in Nederland maar ook in Azië. Dus was er voor ons een toer met een flink aantal optredens in Indonesië geboekt. Een hele mooie ervaring in een prachtig land. We maakten verschillende binnenlandse vluchten , zo wil zeker nog eens terug naar Bali maar als je me vraagt waar ik nou niet zo nodig terug naar toe hoef dan zeg ik: Jakarta. Dat vond ik een vieze, drukke stad. Enorm veel smog en op de 2e dag daar werd ik er doodziek. Met flinke koorts heb ik de tournee afgemaakt.”


"Last van vliegangst heb ik overigens niet. Door een voor mij goede, maar wel heftige ervaring nog niet zo lang gelden ben ik er helemaal over heen. Een goeie vriend van mij is piloot en op Curaçao wilden we een klein vliegtuigje huren om met zijn vieren een vlucht te maken. De dag ervoor moest hij echter eerst met een instructeur de lucht in om een aantal tests te doen. Ik ging mee, zat netjes achterin maar eenmaal in de lucht begonnen ze een bizarre toeren uit te halen. Op die manier werd hij getest of hij het vliegtuigje ook onder lastige omstandigheden weer onder controle kon krijgen. Ik was op dat moment best bang, maar nu ik heb ervaren wat een piloot allemaal kan om een vliegtuig onder controle te houden, stap ik fluitend in. Ik ben nu zelf bezig om mijn PPL (Private Pilot License) te halen. Dat duurt nog wel een paar jaar, maar ik wil het zeker halen.”


Vakanties regelt Van der Voort het liefst zelf. “Het ligt er aan wat we gaan doen. Ik ga bijvoorbeeld in september met mijn moeder en zussen op vakantie. Dan boeken we gewoon een pakketreis bij een touroperator, dit keer met TUI of Corendon, ik weet eigenlijk niet eens precies met wie we gaan. Als ik met mijn vriendin ga, zoeken we vaak zelf vluchten en een hotelletje of we kijken op Airbnb. Maar toch kan ik mee ook heel goed voorstellen dat je zeker voor een verre reizen of leuke tips juist wel bij een reisadviseur aanklopt.”

Comments


Keys banner.jpg
Melia.jpg
bottom of page