top of page
Post: Blog2 Post

Diggy Dex, Songwriter / rapper

"Waar ik naar uitkijk is de reis naar Japan"


De 41-jarige songwriter/rapper Diggy Dex (echte naam: Koen Jansen) het nodige van de wereld gezien, met ouders, familie en vrienden reisde hij naar mooie plekken. Ook was hij de afgelopen jaren, voor de coronapandemie uitbrak, veel onderweg met zijn band, vaak in eigen land. We spraken met hem over zijn reiservaringen, de mooiste momenten, wat indruk maakte en waar hij graag nog naartoe wil.


Toeren door Nederland

Vanaf het moment dat jij jouw album 'Golven' uitbracht heb je continu getoerd door Nederland. De vijf clubtournees, een theatertournee, inclusief een uitverkocht Koninklijk Theater Carré en talloze festivals brachten jou op vele plekken in ons land, de moeite waard? Diggy: "Ja, je hoort het zo vaak, mensen die de wereld hebben gezien maar de mooie plekjes in Nederland niet kennen. Tijdens het toeren zitten ook wij natuurlijk in onze eigen bubbel, er is niet veel tijd om een stad of streek uitgebreid te bezichtigen maar je rijdt wel door de meest mooie streken. En dan spontaan de stad in, relaxen op een terras aan een gezellig plein of even de kroeg in. En wist je dat Nederland een aantal prachtige openluchttheaters heeft zoals Caprera, in Bloemendaal dat tussen de duinen en bos ligt. Dat doet je beseffen hoe leuk en mooi ons eigen land is."

Kamperen met het gezin

"Door de coronacrisis was reizen naar het buitenland al een tijd minder vanzelfsprekend. Maar wij kiezen met het gezin graag voor kamperen in Frankrijk, heerlijk relaxt met mijn broer en zijn gezin een aantal weken aan zee. Als kind gingen wij meestal zo’n drie weken wildkamperen aan een meertje in de buurt van Morvan in de regio Bourgogne-Franche-Comté. Daar is mijn liefde voor het kamperen ontstaan. Nu verblijf ik dichter bij zee, surfplank op het dak, niets aan je hoofd, geen verplichtingen. We kennen een fijne Frans camping in de omgeving van La Rochelle, heerlijke plek, compleet met pingpong tafel, wat heb je meer nodig? Genieten van het strandleven, samen surfen. Mijn oudste zoon is nu 11 jaar, soms liggen we de hele dag in het water, lekker in het moment bezig zijn met de zee en golven." Rust en inspiratie in Italië Voor de creatie van een van jouw albums reisde jij samen met jouw gitarist en een aantal muzikale vrienden een paar jaar geleden naar een huis in Umbrië. Hoe belangrijk is het voor dat proces om op zo’n inspirerend plek te zijn? Diggy: "Italië is natuurlijk een heel fijn land. We zaten er in een prachtig huis op een bijzondere plek in Orvieto, in het zuiden van de regio Umbrië. En alhoewel we vooral in en om het huis waren, is het dan zeker de sfeer, de rust, de gezelligheid en de wijn die bijdragen aan het creatieproces. Thuis heb ik een druk gezin, daar gaat het dagelijkse leven natuurlijk gewoon door maar op die plek draaide het om maar een ding, de muziek en de creatie ervan. Om dan samen met een aantal fijne mensen op zo’n plek te zijn, ja dat werkt inderdaad heel inspirerend."

Betekenisvolle reizen

Je maakte mooie reizen onder andere naar Amerika, Brazilië, Marokko, Thailand en Italië. Toch was jouw reis naar Indonesië samen met jouw moeder voor jou wellicht de meeste betekenisvolle, waarom? "Aan alle reizen die ik heb gemaakt heb ik mooie herinneringen. Ik was in Brazilië tijdens de Olympische Spelen waar we tijdens ons korte verblijf een tour naar de Favela’s maakten. Dat vond ik zeer indrukwekkend. Je realiseert je eens te meer hoe goed alles in Nederland geregeld is. Samen met mijn vriendin reisde ik onder andere naar Marokko, struinen over de markt in Marrakesh en surfen op fantastische golven aan prachtige stranden. In Thailand maakten we samen een rondreis met de Loney Planet onder de arm met veel speciale en mooie momenten. Maar inderdaad de reis met mijn moeder naar Indonesië is wellicht de meest betekenisvolle tot nu toe. Mijn opa en oma komen uit Indonesië, dus reisde ik samen met haar terug naar onze roots. We bezochten onder andere de eilanden Sumatra en Java. Op Java heb ik nog gesurft, de stranden zijn er prachtig. Het was de reis waarmee ik een fase in mijn leven afsloot. Ik was 19, de wereld lag voor mijn gevoel aan mijn voeten en het was de laatste keer dat ik met een van mijn ouders op vakantie ging."

Welk land staat op de bucketlist?

"Een volgende bijzondere reis waar ik zeker naar uitkijk is de reis naar Japan die we volgend jaar hopen te maken. Mijn schoonvader wordt 70, weet alles van Azië en Japan staat heel hoog op zijn verlanglijstje. We zoeken nu naar de beste reisroute en reisvorm, ook in verband met de kinderen, maar het zal een hele speciale reis worden met de hele familie."
留言


Keys banner.jpg
Melia.jpg
bottom of page